дом Криминале Убиецът от Нови Искър се е самоубил край Луково

Убиецът от Нови Искър се е самоубил край Луково

492
0
ДЯЛ

Краят на сагата около преследването на най-свирепия убиец в новата история на България приключи със самоубийството му.

56-годишният Росен Ангелов е открит мъртъв в съседна на тази вила, която се смяташе, че е обитавал край Луково.

До тялото му е открито малокалибрено оръжие със заглушител.

Ангелов бе посочен за извършителя на шесторното убийство от Нови Искър, а няколко дни по-късно полицията тръгна по петите му с цел да го залови и да го изправи пред правосъдието.

Като човек, който борави с оръжия мисля че става въпрос за пистолет „Берета“, заяви на извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.
„Ще се образува отделно досъдебно производство. Разследването продължава. Само съдебният лекар може да отговори кога е настъпила смъртта. Най-точна ще е съдебно-медицинската експертиза само това мога да кажа. По данните, които имаме в момента става въпрос за убийство от един човек и не е имал съучастници. Работим още и по мотивите на убиеца. Разпитваме негови познати, иззели сме компютър. Към момента потвърждаваме, че извършителят на убийството е бил един“, категоричен е той. „Тепърва ще събираме информация за по-дълъг период от живота му. Няма много вещи на мястото – само дрехи, обувки. Това е.“, допълни той. „Огледът на място продължава и в момента. Към този момент не може да се каже кога се е самоубил. Дали веднага след инцидента в Нови Искър, или по-късно. Това ще стане ясно след аутопсията, отново пояснявам. С това работата по случая не свършва, защото има още много какво да се изяснява“, добави Маринов. „Росен Ангелов е работил епизодични работи. Работил е по строежите, в автосервиз. Всичко е било нетрайно и без да се осигурява. Във вилата, в която се е укривал в Луково, се е настанил и прикачил към електрозахранването незаконно. Към момента отхвърляме тезата, че убийството е извършено заради фирмите на Неделчо Юруков. Оттегляме тежката техника, защото вече няма нужда тя стои там“, приключи главният секретар на МВР.