Турчин с криминално досие уби 3-ма в Утрехт, задържан е

Холандската полиция е арестувала турски гражданин, заподозрян за атаката в Утрехт, отнела живота на трима души днес. Това съобщи обществената телевизи

Холандската полиция е арестувала турски гражданин, заподозрян за атаката в Утрехт, отнела живота на трима души днес. Това съобщи обществената телевизия в страната. По-рано полицията съобщи, че става дума за 37-годишния Гьокмен Танис (според Анадолската агенция – Гьокмен Танъш). На пресконференция тази вечер бе потвърдено, че именно той е арестуваният и че е познат на полицията, тъй като се е изправял пред съда по няколко дела. Тогава негови близки изтъкнаха възможността инцидентът да не е терористична атака, а да е свързан със семейни мотиви. На пресконференция полицията обяви, че допуска и такива мотиви.

Гьокмен е застрелял първо жена, заради която след две седмици щял да бъде съден за изнасилване. Той е започнал да стреля и по притеклите са помощ на простреляната.

През официалния си профил полицията обясни, че турският гражданин е бил задържан в стария град на Утрехт.

Най-високото ниво на терористична заплаха в района на Утрехт бе намалено след първоначалното решение да остане в сила до 22 ч. местно (23 ч. българско) време тази вечер. В града имаше полицейска операция през по-голямата част от деня, а жителите бяха съветвани да не излизат на улицата.

Трима души загинаха, а деветима бяха ранени при стрелбата в трамвай днес. Разследването на мотивите продължава.