дом Общество Трагедия в училище! 17-годишна почина внезапно в „Люлин“

Трагедия в училище! 17-годишна почина внезапно в „Люлин“

411
0
ДЯЛ

Ученичка на 17 години е починала внезапно в училището си. Трагедията се разиграла около 19:00 часа вчера в 96-о училище в столичния квартал „Люлин“. Момичето се почувствало зле и припаднало, пише Блиц.
На място веднага били извикани линейка и полиция. По все още неизвестни причини ученичката е починала, без да могат да ѝ помогнат.
Съучениците на момичето били бесни на лекарите и са ги обвинили, че са се забавили. Според тях съученичката им щяла да бъде жива при по-бърза намеса.
Заради възникналото напрежение на място са пристигнали полицейски патрули.
От МВР обявиха, че за момента няма данни за извършено престъпление и вероятно става въпрос за нещастен случай.
От Спешна помощ отхвърлиха обвиненията за бавна реакция.
„В 20:09 часа получаваме сигнал за припаднало 17-годишно момиче в 96-о училище в „Люлин“. В 20:20 колата ни е била на мястото на инцидента, на 11-та минута сме били там, лекарите ни са взели разстоянието от централата на „Бърза помощ“ на „Сточна гара“ до „Люлин“ с максимална скорост, екипът ни е реагирал веднага на обаждането.

За съжаление при пристигане на място, е установено, че момичето е намерено починало на двора. Веднага нашият екип се е свързал с координатор по централа, за да повика полиция. Напълно разбираме, че при такъв злощастен инцидент понякога и минутата изглежда час, разбирам цялото притеснение и на родителите, и на съучениците, защото това изключително тежка трагедия. Със съчувствие и прискърбие говорим за това, но в случая нашият екип не е могъл да направи нищо“, обяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.
Тя допълни, че след внезапната смърт на момичето нейната майка е получила тежка нервна криза и лекарски екипи са се отзовали, за да ѝ окажат помощ.
„В 21. 03 часа ни се обаждат за тежка нервна криза на майката на момичето, веднага тръгва линейка, в след 12 минути сме били на адреса. Пред училището вече са били събрани приятели, съученици и близки на момичето. Те са започнали да ритат линейката, да блъскат по нея, добре че е имало полицаи, които да помогнат на лекарите. Така линейката, която е отивала да помогне на майката, не е могла да стигне до нея и да помогне“, допълни Сунгарска.