дом Свят Терор в Мюнстер! 4-ма са убити, ранените – над 20

Терор в Мюнстер! 4-ма са убити, ранените – над 20

401
0
ДЯЛ

Ван се вряза в група хора в центъра на Мюнстер, Германия, като уби най-малко четири души, предават германските медии. Според официално съобщение на местната полиция, ранените са 20. Шест от тях са в критично състояние. В града тече полицейска акция. Шофьорът на вана се е самоубил с огнестрелно оръжие. Таблоидът Bild съобщи, че врязването в тълпата е извършено от 48-годишен гражданин на Германия, който не е бил съден преди това
Проверява се информация, че от вана са излязли други двама души и се слели с тълпата.
Полицията разглежда инцидента като терористичен акт.
По данни на очевидци, нападението е станало в центъра на града, в района на кафене „Кипенкерл“. Повечето от пострадалите са пиели кафе на маси на открито. Заради съботния ден и хубавото време, района е бил пълен с хора, коментира собственик на близък ресторант.
Полицията е блокирала центъра на Мюнстер и призовава гражданите да не ходят в района. В небето над центъра кръжи хеликоптер. В района бяха повикани сапьори – след като стана ясно, че във вана е открит подозрителен пакет.
В последните 2 години подобни терористични нападения имаше във Франция, Германия, Испания и Великобритания.
„Дълбоко съм потресена от чудовищното произшествие в Мюнстер“, заяви Меркел, цитирана от пресслужбата на германското правителство. Тя добави, че поддържа тесен контакт с вицеканцлера Олаф Шолц и вътрешния министър Хорст Зеехофер, както и с властите на Северен Рейн – Вестфалия във връзка с инцидента.