дом Общество Темата +: Правителственият самолет е притежавал необходимите дипломатически разрешения за полет над...

Темата +: Правителственият самолет е притежавал необходимите дипломатически разрешения за полет над иранското въздушно пространство

273
0
ДЯЛ

Правителственият самолет е притежавал необходимите дипломатически разрешения за полет над иранското въздушно пространство, съобщи в Рияд вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Полученият в последният момент отказ за прелитане е необясним и поради тази причина днес в МВнР в София е извикан временно управляващият иранското посолство у нас, се посочва в съобщение на пресцентъра на Министерски съвет до медиите.
След като екипажът е получил искането за излизане от иранското въздушно пространство, той се е върнал към Турция и със съдействието на турските власти е получено разрешение за осъществяване на полета над иракска територия, обясни вицепремиерът.
Тя изрично подчерта, че българската страна е имала официално издадено разрешение за преминаване през територията на Иран и за отиване, и за връщане, още преди осъществяването на полета и всякакви твърдения за липса на разрешение и неспазване на процедурите, са неверни и спекулативни.
24bulgaria.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!