Телефони, лекарства и храна са открити при обиск в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Телефони, кабели, специални колани, лекарства и още редица забранени предмети са открити при обиск в болницата на Софийския затвор. Това става ясно от

Телефони, кабели, специални колани, лекарства и още редица забранени предмети са открити при обиск в болницата на Софийския затвор. Това става ясно от съобщение на спецпрокуратурата.
В реанимацията, където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са намерени и иззети 59 CD, карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан. При обиск на Желязков е намерен мобилен телефон, който той извадил от колана на кръста си и го ударил в земята. В спалното помещение имало и десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, големи количества пакетирани захарни изделия, колбаси, плодове, олио други малотрайни продукти.
Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече е бил обявил гладна стачка. В помещението са намерени медикаменти и хранителни добавки, за които не са издавани медицински рецепти.
В шкаф, ползван от Димитър Желязков, са намерени редица лекарства, в това число и добавка за сън. Само 8 от тях му били изписани.
В шкаф на Стайков освен лекарства имало и препарат за инсектициди.
В спално помещение, където бил Янко Ваташки, са намерени телефон, машинка за подстригване, 3 вентилатора, кафемелачка и слушалки.
За резултатите от извършената проверка в болницата към Софийския затвор са уведомени министърът на правосъдието и главният прокурор.