дом Криминале Таксиметровият шофьор: Не знаех, че е убил жена си, иначе щях да...

Таксиметровият шофьор: Не знаех, че е убил жена си, иначе щях да взема детето

144
0
ДЯЛ

В момента ме изкарват мен виновен. Аз отказах да взема детето, защото мислих, че това е поредният малоумник, който иска да го возя без пари. Тогава не чувствах вина. Сега вече чувствам.
Това каза в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия таксиметровият шофьор, който е возил Викторио Александров след като е убил Дарина и преди да убие 1-годишното им дете. В обществото се появиха мнения, че шофьорът е можел да спаси детето и има призиви мъжът също да понесе съдебна отговорност. „Тогава не знаех, че този човек е убил жена си и планира да убие детето си. Беше въоръжен. Удари ме с пистолета. Ние постоянно сме подложени на такава простотия. Аз не знаех, че той е убил съпругата си. Той тогава ми каза, че съпругата му е убила другото им дете“, каза шофьорът.
„Аз се пазарях с него да не се самоубива и да не го карам извън София, защото нямам винетка. Пак ще повторя, че не знаех, че той е убил жена си. Вътрешно бях много стресиран, но си говорихме много приятелски. Оръжието беше насочено 10 минути срещу мен, докато се опитваше да ме респектира. След като го оставих, обърнах колата и се обадих на диспечерките да им кажа, че съм оставил човек, който ме е заплашвал с пистолет. Те ми казаха – нали ти се е разминало, прибирай се. При нас често се случват такива неща“, повтори той.
„Аз си мислих, че ситуацията се е разминала и това е поредният луд. Като разбрах, че се е прострелял и е убил детето ми стана много лошо. Почувствах се виновен. Четири нощи не спя от тази работа. Не откривам грешка при тогавашната ситуация. Съжалявам. Можеше да взема детето, ако знаех какво е направил. Аз през цялото време го заплашвах него с думите, че няма какво да правя това дете. Говорих му, че няма кой да го гледа това дете по-добре от един родител. Карах го да не се самоубива. Ако мога да върна времето назад, ситуацията щеше да е съвсем друга. Ако знаех, че е убил жена си, щях да взема детето. Съжалявам“, завърши таксиметровият шофьор.