дом Криминале Съд и полиция покриха случай на пиян служител на реда, размахвал пистолета...

Съд и полиция покриха случай на пиян служител на реда, размахвал пистолета си на празненство

398
0
ДЯЛ

Районният съд във Велинград и началникът на Районното управление в града – Йовко Йовчев, се постараха да потулят един от скандалните случаи на своеволия от страна на служител към Министерството на Вътрешните Работи.

Цанко Банцов стана скандално известен в края на 2016 година, когато пиян до козирката се натриса на купон в Костандово, където размахал служебното си оръжие в лицата на гостите и им наредил „да се строят по красота„.

Въпросният е обезоръжен от друг мъж на партито, като в последствие сигналът до телефон 112 е подаден от самия Банцов с оплакване, че пистолетът му е откраднат.

На сигнала реагира дежурен екип, който на мястото получава отказ за тест с дрегер за алкохол на своя колега. Мотивът – намирал се в отпуска в момента.

Районният съд във Велинград в последствие налага скандално малка глоба в размер на 500 лева и освен това решението се бави половин година. Така законовият срок от три месеца за изпълнение на подобен тип наказание изтича и младши инспектор Цанко Банцов се разминава напълно безнаказано за своеволията си.

Случаят се разчува, след като един от заплашените на празненството преди 2 години го отнася до медиите.

Източник: „Дарик“ Радио