дом Общество Столичани започнаха подписка за затварянето на концлагера за норки край Стара Загора

Столичани започнаха подписка за затварянето на концлагера за норки край Стара Загора

346
0
ДЯЛ

Собственик на компанията за убийства е Ангел Ангелов, който е изпълнителен директор на „Сити Клиник“, основен инвеститор в птицеферма „Градус“, както и в „Бисер Олива“

„Във фермата за норки край с. Маджерито само за последната година умряха 120 хиляди животни. Планът за тази година е бройката да нарасне до 400 хиляди. Норките биват отглеждани по нехуманен начин, като средната продължителност на живот във ферма е 7 месеца…През тези 7 месеца те никога не се докосват до почва и вода. Над 16 европейски страни забраниха отглеждането на животни с цел добив на ценна кожа. Това е предпоставка инвеститорите да се насочват към нашите територии за развиване на своя бизнес.

Не искаме това да продължава!

До средата на юни събираме подписи на Метростанция Сердика- фонтани и в подлеза на Софийския. Подкрепете ни с подпис! „

Елена Манолова, фейсбук

Нека припомним, 2015 година в село Маджерито до Стара Загора отваря врати огромна ферма за норки.

Събитието е посрещнато с огромно недоволство на обществеността, като срещу отглеждането на норки за кожите им за седмица се събират 20 000 подписа в онлайн петиция.

Въпреки негативните реакции, фермата започва да функционира. Регистрирана е на фирма „Фармпро ООД“ със собственик Ангел Ангелов, който е изпълнителен директор на „Сити Клиник“, основен инвеститор в птицеферма „Градус“, както и в „Бисер Олива“.

Източник: Nbox