дом Life style „Соло – История от Междузвездни войни“ би трябвало да оправдае очакванията на...

„Соло – История от Междузвездни войни“ би трябвало да оправдае очакванията на феновете

620
0
ДЯЛ
Филмът едва ли ще се издигне до култ, но определено е гледаем

Този уикенд в кината тръгва най-новата поредица от сагата „Междузвездни войни„, която цели да ни разкрие някои любопитни детайли около иконичния образ на Хан Соло.

Както повелява традицията, събитията се развиват „преди много-много години в една далечна галактика„. И по-конкретно в дните, в които се заражда легендата за най-известния контрабандист в света на киното.

Филмът е класически ретроспективен разказ, което от една страна е добре, защото феновете на поредицата ще получат отговор на въпроси, които са ги глождели от десетилетия насам, но в същото време е и неприятно, че липсва онази тръпка, която ни кара през цялото време да стискаме палци за главните герои.

Това, на което най-вече можем да обърнем внимание, е въплъщението на новите актьори в познатите ни вече роли, макар епичните сцени и битките да не са за подценяване.

Олдън Ерънрайх е прекият наследник (или предшественик по-точно) на Харисън Форд. Трябва да признаем, че не очаквахме той да се справи толкова добре, колкото всъщност го направи. Е, липсва му онази харизма и мъжкарско излъчване на Форд, но въпреки това неговият Соло проявява доста сходства с първообраза си.

Емилия Кларк винаги е свеж полъх от екрана и няма как да скрием, че ѝ симпатизираме много. Едва ли някога ще отмие образа на „Майката на дракони„, но до голяма степен точно с това си амплоа не спира да пълни киносалоните, където и да се появи. Било то в легенди, като тази, или в поредния филм за „Терминатор„.

Уди Харелсън и Пол Бетани винаги предлагат обичайното високо ниво, където и когато и да вземат участие в киното или телевизията.

Оценката ни за „Соло – история от Междузвездни войни“ е неочаквано висока, ако 7 от 10 звезди в iMDB може да се нарече висока. Гарантираме, че феновете на поредицата ще останат очаровани от филма, но също така гарантираме, че, ако това ще е първият ви досег със света на Джордж Лукас, тогава ви очаква известно разочарование.