дом Life style „Слендърмен“ звучи готино, но не е

„Слендърмен“ звучи готино, но не е

546
0
ДЯЛ
Не губете времето си с подобни глупости

Ах, колко хубаво можех да подремна, докато гледах последната кино-адаптация на поредната глупава американска легенда. Но за мое съжаление, трябваше да раздалеча клепачите си един от друг достатъчно дълго, за да мога сега с пълно право да заявя, че „Слендърмен“ е един от кандидатите за „Златна малинка“ през 2018-та.

Да си призная, очакванията ми бяха, че филмът ще е скучен и надали ще си заслужава гледането, но се оказа, че съм грешал. Оказа се, че дори най-занижените ми представи са били ярък лъч надежда в продукцията на Съливан Уайт.

Лентата ужасно много ми напомня на една катастрофа от 2013 година на име „Мама„. Разликата само бе, че там участваха Джесика Частейн и Николай Коста-Уалдау и само заради тях хората са завишили оценката му IMDb (6.2/10). Но в каста на „Слендърмен“ няма подобни популярни имена, които да предизвикат сантиментални чувства у зрителя.

Най-общо казано лентата е един вечен мрак, според който в Америка няма лампи по улиците, в домовете и дори в баните на хората. Добре, че половината денонощие е светло, за да виждаме с очите си, че нищо не се случва в „малкото градче“, както обичат да казват колегите ни отвъд Океана, вместо най-чистосърдечно да си го нарекат „забито село“.

Ако все пак има някой, които заслужават леко окуражително потупване по рамото, то това са операторите, защото на места са извлекли повече от реално присъстващото на снимачната площадка. Всички останали могат да пропуснат тази част в биографиите си, когато кандидатстват за следваща работа в киното. Дори не бихме им препоръчали да го споменават, ако ще кандидатстват и в ресторант за бързо хранене.

Слендърмен“ е олицетворението на един от най-големите проблеми в съвременното кино – липсата на свежи идеи. Правят се филми на всяка цена с цел бърза печалба и изобщо не се прави сметка, че всичко това води до отлив на зрители. Затова се надявам, че ще успея да спася поне един от вас от това холивудско наказание за сетивата.