дом Общество Слави Трифонов осъди „Господари на ефира“ на 13 000 лева

Слави Трифонов осъди „Господари на ефира“ на 13 000 лева

269
0
ДЯЛ

Шоуменът Слави Трифонов съобщи във Фейсбук профила си, че е осъдил предаването „Господари на ефира“. Ето какво написа водещият в социалната мрежа:

„Днес Върховният касационен съд потвърди решението на Софийски апелативен съд, с което окончателно осъдих предаването „Господари на ефира“ за нарушаване на авторското право по отношение на „Шоуто на Слави“. Съдът ги задължи да платят 13 хиляди 38 лева и 25 стотинки. Това е окончателното решение по този казус. Това дело не беше за пари, а за справедливост. Затова ще даря цялата сума на организацията на майките, грижещи се за децата с увреждания“.

Повод за съдебното дело стана това, че в излъчени материали от „Шоуто на Слави“ не е изписано името на продуцентската компания „Седем осми“.

В края на май Слави Трифонов обяви, че с „Ку-Ку бенд“ подготвят грандиозен концерт в Лондон, средствата от който ще бъдат дарени на Конфедерацията за защита правата на децата. Концертът е наречен „Системата ги убива“, а Трифонов ще излезе с тениска със същия надпис. С такива тениски майките на децата с увреждания не бяха пуснати в парламента преди месец, заради което се разрази скандал между ГЕРБ и БСП.