дом Коментари Скандал ли е, че „първата дама“ пуши до контейнер в Чикаго?

Скандал ли е, че „първата дама“ пуши до контейнер в Чикаго?

744
0
ДЯЛ

Съпругата на българския президент бе „заловена“ с цигара в ръка в Чикаго. Снимката е направена от Ваня Влашка, спортна журналистка, бивша баскетболистка, която живее в САЩ.

Снимката с Деси Радева, която пуши отвън, докато Румен Радев разговаря с наши сънародници, е публикувана в профила на Влашка във Фейсбук със следния коментар:

„Преди две седмици президентът Радев беше в Чикаго. Въпреки че това не е моят президент, отидох на срещата в българската църква. Просто слушах, записвах разговора и снимах малко. Не беше нищо особено. След срещата обаче, когато си тръгвах, забелязах, че „първата дама“ се е скрила зад едни контейнери за боклук в двора на църквата и пуши, придружавана от две дами.

Служител на американската „Сикрет сървиз“ ги охраняваше, застанал с гръб. Снимах ги… Две седмици разсъждавах върху това дали да пусна снимката във „Фейсбук“, или не. Като пушач напълно я разбирам защо го е направила. Но като „първа лейди“ на една държава от Европейския съюз, дошла на посещение в Америка, би трябвало да се информира предварително, че това е страна, в която пушенето на обществено място не е приемлив стил на поведение дори за клошарите.

Беше грозно и унизително, така го усетих. В същото време си мислех: защо трябва да се включвам в общия хор от критикари, които постоянно обсъждат „Генерал Деси“, нейните рокли, обувки, прически и т.н.? Днес обаче ми хрумна, че това е може би парченце от големия политически пъзел и правото ни да знаем кой и какви хора управляват България. Ако съпругата на българския президент се крие с цигара зад контейнери с боклук и нейният съпруг няма нищо против, какви ли ги върши самият той?“.

24bulgaria.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!