дом Политика Скандал в парламента! Сидеров: Касабов ме буташе и обиждаше

Скандал в парламента! Сидеров: Касабов ме буташе и обиждаше

362
0
ДЯЛ

Валентин Касабов и Волен Сидеров се спречкаха в стаята на ПГ на „Обединени патриоти“. Пред журналисти председателят на групата Волен Сидеров потвърди пред журналисти, че Касабов го е бутнал и му отправил обиди. Заместник-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ Валентин Касабов и депутати от НФСБ отказаха да коментират случая.

Изнервен е, според мен се държи неадекватно, вчера говори някакви несъстоятелни неща, че аз не съм председател на групата, коментира Сидеров по адрес на Касабов на тръгване за съвета на управляващата коалиция в Министерския съвет.

„Аз съм председател на групата, избран от цялата група, включително от него. Ако той не ме смята за такъв, да напусне, да отиде някъде другаде, да си намери друг председател“, добави Сидеров.

Попитан дали ще напусне групата на „Обединени патриоти“, Валентин Касабов каза: „Това са поредните сънища на някой човек“.

Волен Сидеров коментира, че очаква от коалиционния съвет днес разбирателство. За мен разбирателство означава стъпка назад, за да се върви напред, добави той. По думите му стъпката сега е във вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който трябвало да каже, че не е бил прав за обвиненията си в лобизъм, предаде БТА.

От ПГ на „Воля“ също взеха отношение. „Веселин Марешки светкавично се намеси в скандал между Обединените патриоти, при който е пострадал лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Научавайки за бой в парламентарната стая на т.нар. патриоти, зам.-председателят на Народното събрание Марешки веднага предотврати по-нататъшния скандал в малката коалиция и защити Сидеров. Подобно поведение е крайно неприемливо и недопустимо в институция като Народното събрание. Ние от „Воля“ винаги бихме се притекли на помощ дори да бият някого на улицата. Още повече във висшата институция, каквато е парламентът.

ПГ на „Воля“ се разграничава от всякакви хулигански прояви в НС. Случилото се е поредното доказателство, че „Воля“ е различната партия в парламента и с присъствието си показа нов стил и морал в политиката. Скандалните отношения в ОП само потвърждават позицията на „Воля“, че предизборните коалиции, събрани без принципи и общи идеи, трябва да бъдат забранени“, се казва в изпратена до медиите позиция на партията на Марешки.