дом Общество Сидеров с писмо до МВР и ДАНС за суданеца нападнал жена му

Сидеров с писмо до МВР и ДАНС за суданеца нападнал жена му

277
0
ДЯЛ

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров изпрати писма до министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев във връзка със случая на проявена агресия спрямо съпругата му от страна на судански гражданин. Това съобщиха от пресцентъра на партия АТАКА.

Сидеров е отправил само един въпрос до председателя на ДАНС, в който пита следното: „Какво установихте за лицето Мажди Мозамил Ахмед Гандур, судански гражданин, който на 05.10.2018 г. нападна и преследва съпругата ми Деница Сидерова в продължение на 15 мин. на оживения столичен булевард „Симеоновско шосе”? Какви са данните ви относно получаването на постоянно пребиваване на лицето Мажди Гандур в България, какви са икономическите, бизнес и военни връзки на Мажди Гандур с лица и организации от Ислямския свят? Къде и кога се е снимал тежко въоръжен и какви функции е изпълнявал? (Напомням, че снимките му и диалогът с агресивни коментари, който води в профила си в социалните мрежи, е предоставен от мен на ваши служители).”

Въпросите към вътрешния министър са 7, в които е включен и този към председателя на ДАНС. Останалите въпроси са: „Какви процесуални действия бяха извършени след неговия опит да причини телесни повреди или да отнеме живота на съпругата ми Деница Сидерова? Кой прокурор е извършил процесуалните действия и какъв е резултатът от тях? Защо продължителното преследване на автомобила на съпругата ми Деница Сидерова, придружено с множество опасни за цялото движение засичания на колата ѝ, не бяха отразени в официалното съобщение на МВР по случая? За това преследване и засичания на автомобила свидетелстваха Деница Сидерова и нейната спътничка в колата Петя Иванова още вечерта на случилото се. Повдигнато ли е обвинение и какво на лицето Мажди Гандур? Защо на 6.10.2018 г. задържаният Мажди Гандур беше изведен през таен изход от 4-то РПУ? Къде се намира в момента и има ли мярка за неотклонение?”.

Сидеров настоява да получи отговор на въпросите си в най-кратък срок – до началото на парламентарната седмица.