дом Политика Сидеров скочи на Цветанов: Прави груба политическа грешка!

Сидеров скочи на Цветанов: Прави груба политическа грешка!

106
0
ДЯЛ

Предстои среща между Путин и Тръмп, които ще се разберат, къде оставаме ние тогава, затова трябва да се внимава какво се говори“, попита Сидеров и отново предложи на дава безплатни уроци в неделното си училище за политици.

Като „груба политическа грешка“ лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров определи думите на Цветан Цветанов, че „Русия и Китай са заплаха на мира и стабилността“.

Той нарече това твърдение „невярно“ и заяви, че то се отряза лошо на страната ни.

„Предстои среща между Путин и Тръмп, които ще се разберат, къде оставаме ние тогава, затова трябва да се внимава какво се говори“, заяви Сидеров и отново предложи на дава безплатни уроци в неделното си училище за политици.

Според Сидеров абсолютно недопустимо е политик от такъв висок ранг като Цветанов да дава такава оценка за Русия и Китай в момента. Още повече, че от тези две страни очакваме участие за рестарта на проекта АЕЦ „Белене“.

„Това е груба грешка, такива думи не се говорят. Да кажеш, че Русия и Китай са заплаха за мира – това е груб дипломатически гаф. Аз отдавна съм казал, че мога да направя едно неделно училище, да изнасям лекции, коментира Сидеров. На Русия и Китай едва ли им пука какво говори в България Цветан Цветанов“, допълни той по Нова тв. 

Цветанов каза това в присъстивето на председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова и съпредседателите на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер и Марио Диаз Баларт, член на Конгреса на САЩ.

„Вероятно Цветанов иска да се хареса на американския гост, затова се е изказал по този начин. Путин и Тръмп ще се срещнат и ще се разберат, а ние тук говорим прибързано“, посочи лидерът на „Атака“.

Сидеров не беше чул това изявление на Цветанов и остана учуден, когато в студиото на Нова тв му пуснаха записа.