дом Криминале Северин – заподозреният за убийството на Виктория, коeто разтресе държавата

Северин – заподозреният за убийството на Виктория, коeто разтресе държавата

493
0
ДЯЛ

Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г., от Русе е главният заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова. Наричаният от ромите в Русе Сельо не е познавал жертвата си. Имал и криминално досие. Тренирал е бокс. Часове преди изнасилването и убийството, той консумирал огромно количество алкохол. 
Както снощи 24bulgaria.com писа снощи,  в Германия е арестуван предполагаем извършител на бруталното престъпление. Той се казва Северин Красимиров и е задържан в немския град Щаде, на 60 км от Хамбург. Мъжът избягал в чужбина още в неделя, ден след убийството на Виктория, при майка си.
Трите лица, подали сигнала, са проследили кървавата следа. Стигат до женски труп в храстите. Незабавно е създадена организация в дирекцията на полицията. С моя заповед са насочени екипи от националната полиция за тежки престъпления. Сформиран е щаб за бързи действия. Това обясни вътрешният министър Младен Маринов на брифинг в Министерски съвет, свързан с убийството.
„В началото е започната работа и до момента не е изключена нито една версия. Проверяват се всички факти. Изготвен е списък на криминални типове, назначени са експертизи. Разследването е с няколко насоки на работа, по конкретни лица. Всички те са задържани за 24 часа за проверка на алибито, след това са освободени“, обясни още Маринов.
„В хода на работата стигнахме до лице, което беше задържано късно във вторник. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г., адресът му е близо до местопрестъплението. Той има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Няма данни за извършени други престъпления. Иззети са достатъчно веществени доказателства, които свързват Красимиров с местопрестъплението и жертвата. ДНК-експертизите са готови. Открит е негов ДНК материал върху трупа на жертвата. Институтът по криминалистика работи“, категоричен е министърът.
„Съболезнования на близките на Виктория. Благодаря на всички служители на МВР, на колегите прокурори, на съдиите от окръжния съд, на полицията в Германия за съдействието. За кратък период бяха извършени множество действия“ заяви на брифинг в Министерския съвет главният прокурор Сотир Цацаров.
„На Северин Красимиров е повдигнато е обвинение за умишлено убийство, за изнасилване“, обясни той.
„С оглед факта, че лицето е напуснало страната през „Дунав мост“, са задействани всички механизми за международна правна помощ. Процедура по изпълнение на Европейска заповед за арест пред германския съд, привеждане на лицето тук, предявяване на обвинението“, разясни Цацаров.
„Както каза Маринов, в хода на действията не се изключват версиите. Пред съдия са разпитани свидетели, включително и колеги на Виктория Маринова. Не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност. Искрена благодарност към работата на министъра на вътрешните работи за изключителния му професионализъм“, завърши главният прокурор.
Натискът, който беше приложен към държавните органи, помолих ви да изчакате няколко дни. Всяко прибързано изговаряне от страна на МВР и прокуратурата, когато тече такова разследване, може да предизвика укриване на вещи, на извършител и нямаше днес какво да си говорим. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.
„На територията на три провинции в Германия го издирваха. Обявявайки каквото и да е по разследването, щеше да го провали. Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин. Да се радват, че България е очернена“, коментира Борисов.
“Както виждате и сега продължаваме, той ще бъде разпитан от германски съд. Ще предоставим цялата ДНК информация, която имаме – и неговата, и на жертвата, Бог да я прости. В рамките на 3 дни прочетох чудовищна информация за България, и нито едно вярно. Разни политици се скъсаха да изпращат мейли в Брюксел какво се случва в България. Нима това не се случва в други държави? Като разследващи журналисти, още в началото когато се знаеше, че има ДНК от извършителя, знаете как се крият извършителите. Целта на един извършител на поръчково убийство са парите – не оставя следи. Умишлено не разговарях с хората в Брюксел тези дни. Това, което са ни учили за разследване, за действията на полицията – да не се обвинява никой, ако няма доказателства“, обясни премиерът.
Ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там, но това е политиката. Много неща бих казал още, но ще минат добрия тон. Отнасяме се с внимание към всяко разследване, към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили като държава така да бъде охулена страната. Тук всички работиха на 100%. Казах на Маринов да не се връща в Русе, докато не се разкрие убийството. Последният ни разговор е снощи в 2 ч. през нощта. Надявам се в бъдеще да не се провокира с несъществуващи престъпления. Бързо реагирах на сигнала, който ми даде Нова телевизия и се оказа точно обратното. Вие не сте четвъртата, а първата власт в момента. Моля да се държите отговорно. Такава свобода да пишете, да предавате по всяка тема, е факт, каза още Борисов.