дом Общество Световни медии с унищожителни коментари за България, след убийството на Петър Христов

Световни медии с унищожителни коментари за България, след убийството на Петър Христов

828
0
ДЯЛ

Убийството идва само няколко дни, след като България пое 6-месечното ротационно председателство на Европейския съюз

 

Убийството на бизнесмена Петър Христов получи широк отзвук в редица световни агенции. Собственикът на една от най-големите млекопроизводителни компании в България е бил застрелян и убит през деня, пише британският вестник „Гардиън“.

“Убийството идва само няколко дни, след като България – най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз, пое 6-месечното ротационно председателство на Европейския съюз“, пише изданието. Медията цитира информации за убийството на Петър Христов и подчертава, че той е близък до високопоставени лица от ГЕРБ.

„Убийството идва при внимателното разглеждане от Брюксел, която критикува България, че не се бори достатъчно с престъпните банди и корупцията. Преди три седмици данъчен служител бе прострелян в колата си в центъра на София“, пише още „Гардиън“.

Петър Христов помогнал за залавянето на банда, която стояла зад серия отвличания по време на първия мандат на настоящия министър-председател Бойко Борисов, казва Euronews.

“Според Европейската комисия, наскоро организираната престъпност в страната стана „по-малко видима“ и е по-малка заплаха за стабилността, отколкото в миналото. Въпреки това, борбата срещу корупцията е област, която е видяла най-малък напредък“, посочва медията.