дом Свят Руски самолет със 71 човека на борда изчезна от радарите в района...

Руски самолет със 71 човека на борда изчезна от радарите в района на Москва, от МЧС потвърдиха катастрофата.

985
0
ДЯЛ

Очевидци разказват, че са видели отломки от самолета около село Степановское в Подмосковието  

Самолет на руска авиолиния изчезна от радарите след отлитането си, като преди минути от Министерство на извънредните ситуации на Русия потвърдиха за катастрофата.

Според информацията на очевидци, отломки от разбития самолет са били видени около село Степановское в Подмосковието, предаде РИА новости.

„Катастрофата е потвърдена, като до преди час проверявахме информацията, постъпила от очевидци за падането на самолет в Раменски района на Подмосковието“, заяви пред РИА Новости представител на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации.

Самолетът Aн-148 на авиолиния „Саратов“ е пътувал от Москва в посока Орск, когато е излязъл от радарите.

Пред „Интерфакс“ служител на спешните служби е заявил, че самолетът е катастрофирал и „няма шанс“ някой да е оживял.

На борда е имало най-малко 62 пътници, съобщава ББС. Освен тях са пътували и 6 души екипаж. Според други източници, на борда на самолета имало общо 71 човека.

Източник от извънредните служби в Подмосковието съобщи пред РИА Новости, че изчезналият от радарите пътнически самолет Ан-148 е открит в поле в Раменски район край руската столица.

Пътническият самолет е бил нов, летял е около 8 години. Първоначално той е използван от авиокомпания „Россия”, където е изпълнявал и международни полети. След това е предаден на Саратовските авиолинии.