дом Политика Решено: Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив

Решено: Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив

147
1
ДЯЛ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще води листата в Пловдив.

Герберската листа за Пловдив област е с водач ген. Константин Попов, бивш шеф на отбраната.

По традиция и на тези избори Борисов ще оглави два кандидат депутатски листи.

Той е на първа позиция в 25-и МИР в София, който е т.нар. лидерски район и в който от страна на БСП ще играе Корнелия Нинова, пише Марица.бг.

Бившият премиер трябваше да избира между Пловдив и Варна за втория град, в който ще поведе листата на партията, но везните са натежали към Пловдив.

Второто място е за бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова. Трети е бившият министър на културата Вежди Рашидов, а след него е Атанас Ташков. Петото място е за Димитър Лазаров, а шести е Александър Държиков.

На седма позиция е сложен общинският съветник Ясен Михайлов. Бившият футболен рефер и общински съветник Атанас Узунов е на осмо място, а на девето – легендата на „Ботев“ Пловдив Петър Зехтински, който в момента е шеф на спорта в общината.

Бившият кмет и общински съветник в момента от ГЕРБ Спас Гърневски е на 11 място в листата. Петър Петров и Стефан Дедев са след него.

Генерал Константин Попов ще води листата на ГЕРБ Пловдив-област. Втори след него е бившият кмет на Асеновград и досегашен депутат д-р Христо Грудев.

На трето място е зам.-кметицата в община Карлово и ръководител на ГЕРБ в града Данка Люртова, четвърти е Младен Шишков от Раковски, пета – шефката на Жени ГЕРБ в Пловдив област Евелина Русинова, а шеста – д-р Катя Попова от Първомай.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!