дом Свят Разследват Gucci по подозрения за укриване на данъци

Разследват Gucci по подозрения за укриване на данъци

231
0
ДЯЛ

Разследващите твърдят, че имат свидетелски показания на бивш служител, който е бил уволнен

 

Италианският гигант в производството на луксозни модни стоки Gucci, водещото подразделение на френската група Kering, потвърди днес, че миналата седмица в офисите му в Италия са направени обиски. Съдебните власти са започнали разследване по подозрения, че компанията укрива данъци, предаде Франс прес.

Според италианския в. „Стампа“ миланската прокуратура подозира Gucci, че години наред е декларирала дейности, водени в Италия, и по този начин е ощетила италианската хазна с 1,3 милиарда евро невнесени данъци.

Разследващите твърдят, че имат свидетелски показания на бивш служител, който е бил уволнен. Най-малко три дни миналата седмица те са правили обиски в новия ултрамодерен център на Gucci в Милано и в други офиси на компанията, твърди италианският всекидневник.

Gucci не е първият моден гигант, който е разследват от италианските власти поради същите причини. През 2013 година Prada бе принудена да изплати 470 милиона евро на данъчинте власти в Италия, след като в продължение на 10 години бе декларирала в чужбина приходите си от бизнес в Италия, припомня АФП.

По същия модел италианската хазна получи през последните години 318 милиона евро от Apple и 306 милиона евро от Google. В момента продължават разследвания срещу Amazon и Facebook по същите причини, уточни Франс прес.

Източник: БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!