дом Политика Радев за изказванията на Плевнелиев: Нека да му запазим авторитета

Радев за изказванията на Плевнелиев: Нека да му запазим авторитета

173
0
ДЯЛ

Към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство. Това заяви в Шумен президентът Румен Радев.

„Самите социолози не предвижват нова констатация и нови промени в създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме. Моят призив е към политическите партии – всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството – към своите отговорности. Към момента то тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и да прикрие най-важните проблеми на обществото – корупцията и беззаконието“, коментира държавният глава.

Относно днешния коалиционния съвет Румен Радев посочи, че решенията са изцяло в прерогативите на управляващите.

„Лично на премиера, негово е решението и негова е отговорността. За мен е важен крайният резултат, стига той не се бави много и да занимават само с проблемите на властта“, заяви президентът. Според него пред българското общество има изключително тежки проблеми за решаване.

Помолен за коментар на думите на Росен Плевнелиев, държавният глава заяви, че всички трябва да пазим авторитета на бившия президент.

„Дори когато самият той не знае как да си го опази“, допълни Румен Радев.