дом Свят Проф. д-р Ялчън Полат: Опасността за живота на Наим Сюлейманоглу не е...

Проф. д-р Ялчън Полат: Опасността за живота на Наим Сюлейманоглу не е отминала

487
0
ДЯЛ

Опасността за живота на Наим Сюлейманоглу не е отминала, под постоянно наблюдение е, съобщи пред турските медии проф. д-р Ялчън Полат след приключилата операция.
Както вчера писахме, критично е състоянието на родения в момчилградското село Птичар легендарен щангист.
След като лекуващият екип установил оток в лявата част на мозъка му, в събота надвечер Наим Сюлейманоглу бил вкаран в операционната зала на „Мемориал Аташехир“ за спешна интервенция. Операцията е продължила час и половина.
Роденият преди 50 години в момчилградското село Птичар Наим страдаше от цироза на черния дроб и бе приет по спешност в държавната болница „Д-р Сади Конук“ в Истанбул на 25 септември. Той бе в медикаментозна кома повече от 24 часа.
На 6 октомври му беше извършена успешна трансплантация на черен дроб от екипа на проф. д-р Кямил Ялчън Полат в „Аташехир Мемориал“.
На 28 октомври, малко преди да бъде изписан, Наим Сюлейманоглу бе претърпял мозъчен кръвоизлив и се наложи да остане под наблюдение в интензивния. Тогава бе съобщено, че най-великият щангист на планетата за всички време е получил епилептичен припадък. Лекуващите се опасявали, че той може да остане парализиран, защото е в състояние на частична загуба на съзнание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!