дом Общество Приемът на аспирин значително снижава риска от рак

Приемът на аспирин значително снижава риска от рак

329
0
ДЯЛ

 

Постоянният прием на аспирин в малки дози най-малко за шест месеца значително снижава риска от ракови заболявания, установиха китайски учени, цитирани от британския в.“Дейли експрес“.

Мащабното изследване е било проведено от специалисти от Китайския университет в Хонконг. В него са участвали над 600 хиляди души. Оказало се, че аспиринът е особено ефикасен срещу онези онкологични заболявания, които засягат храносмилателната система на човешкия организъм, предаде БТА.

Рискът от заболяване от рак на черния дроб и на хранопровода се снижава с 47 процента при редовен прием на аспирин. Спада също рискът от рак на стомаха с 38 процента, от рак на подстомашната жлеза с 34 процента и от рак на дебелото черво с 24 на сто.

Продължителният прием на аспирин в количества от 80 милиграма дневно може значително да намали броя на раковите заболявания на органите на храносмилателната система. Аналогични изводи се наблюдават и при други видове рак, които нямат отношение към нея. Става дума за такива онкологични форми като левкемията, рака на белите дробове и рака на простатата. Аспиринът понижава рискът от тях съответно с 24, 35 и 14 на сто.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!