дом Криминале Пребиха клиент в офис за бързи кредити! Мутри го заплашвали: Ще получиш...

Пребиха клиент в офис за бързи кредити! Мутри го заплашвали: Ще получиш в колет нероденото си бебе

1935
0
ДЯЛ

Млад мъж е бил пребит в офис за бързи кредити в Търговище. Клиентът имал забавяне с няколко седмици на вноските, носел част от парите, но шефът поискал да издължи всичко накуп.

И за да е по-убедителен, го пребил с помощта на още няколко яки момчета – с ритници, удари, шамари. Отправил заплахи и към бременната му жена и му казал, че ще получи в колет нероденото си бебе.

Гаврата станала в офиса на „Микрокредит“ в Търговище на 11 декември. Според доскорошния регионален мениджър на фирмата за Централна Северна България Красимира Йорданова това не е единственият случай на насилие и заплахи срещу клиенти.

Потърпевшият е 27-годишният Християн Георгиев. Той и фамилията му – съпругата му, майка му и баба му, били клиенти на кредитната компания повече от 10 години.

„Получавали са кредити многократно, винаги са се издължавали“, обясни Йорданова, цитирана от „Монитор“.

На 11 декември към 11:30 от „Микрокредит“ се обадили на Християн да отиде в офиса. Той отишъл малко преди 12 заедно с двама свои приятели, но служител накарал придружителите да изчакат отвън.

„Те излязоха, а един едър брадясал мъж, леко плешив, на около 40 години ми каза: На какъв се правиш, бе, защо бавиш вноските, аз съм шефът, искам си парите!“, пише Християн в жалбата до полицията.

Християн имал борч от 3000 лева, жена му 2500 и двамата били закъснели плащането на редовната вноска с 2-3 седмици. Носел хиляда лева за вноски, извадил ги и ги подал.

Брадясалият обаче се развикал, че пари дължат и майка му и баба му и започнал да му бие шамари. Тогава в стаята влезли още трима мъже и всички се нахвърлили върху Християн.

„Удряха ме всички, предимно го главата и отпред, и отзад, и ме псуваха: Ще ти е… майката, на какъв се правиш, ще бръкнем на жена ти и ще ти пратим бебето в колет!“ – пише още в жалбата си до полицията Християн.

Паднал на дивана и се свил колкото може, за да се запази, мъжете го ритали и му крещели да върви и да намери още пари.

„Казах им: Ще намеря и ще донеса, молех ги да не ме бият, но докато изляза навън още няколко пъти ме удариха!“ – разказва клиентът. Като излязъл навън от приятелите му нямало и следа.

Чули, че вътре го бият и избягали, като преди това звъннали в полицията. Съпругата му Теолина е бременна в 5-ия месец.