дом ТОП3 Почина първородният син на президента Плевнелиев, 15-годишният Филип е бил най-младият блогър...

Почина първородният син на президента Плевнелиев, 15-годишният Филип е бил най-младият блогър у нас

351
0
ДЯЛ

Прессекретариатът на президента Росен Плевнелиев разпространи следното изявление на държавния глава и на неговото семейство:

„Днес, 8 август, ни напусна първородният ни син Филип. Той беше добро и слънчево дете – даряваше радост на нас и на всички, които го познаваха.

В този изключително труден за семейството момент, съпругата ми, двамата ни синове и аз молим да бъдем оставени на спокойствие в скръбта ни.“

Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Юлияна имат трима синове – Филип, Асен и Павел. Филип е на 14 години.

Филип, първородният син на президента Росен Плевнелиев, е бил най-младият блогър у нас.

Той започва да прави блог през 2008 г. В началото пише: „Моето име е Филип. Започвам този блог на осем години. Имам двама братя. Правя си блог, защото искам да си имам дневник, който и другите да гледат (имам си и таен, на хартия). Обичам да чета и да спортувам.“

Блогът е просъществувал няколко месеца – до януари 2009 г. Майката на Филип – Юлиана му помага с блога.

На 28 ноември 2008 г. в блога е написано:

„Като се навечерях, помолих мама да ми направи блог. Тя ме пита защо, а аз й отговорих, че искам да споделям интересните неща в живота ми. И така тя ми направи блог, в който да пиша всеки ден.

Ето някои от постовете по-нататък:

„УЧИЛИЩЕТО

3 декември

Вчера училището имаше коледен концерт. Обикновено концертите ни са по два часа, но този беше от кратките. Беше много хубав. Мама снима много. Ето ги двете най-хубави снимки (виж галерията).

3 декември

Днес в училище имахме директорско контролно по български език. За някои беше лесно, за други трудно. Като коледния концерт.

В коментарите под тази публикация съвсем закономерно възниква въпросът какво е „директорско контролно“. Малкият блогър отговаря: „Тест, който директорката проверява и с него учителите проверяват знанията на децата.“

Сега вече всичко е ясно.

13 декември

Днес бях на коледно математическо състезание. Не беше трудно, не беше лесно. Единствено аз и най-сладкото дете в класа от цялото наше училище бяхме на това състезание. След състезанието мама ми купи този сборник.

 

СПОРТ

30 ноември

През уикенда ставам колкото мога по-късно. Ям корнфлейкс и първото нещо, което правя, е да играя на GAME BOY. Когато брат ми Павел си легне за следобеден сън, моля мама да ме заведе с Асен в Борисовата градина. Там играем футбол.

2 декември

Всеки вторник играя от 7 до 8 ч в тенис клуб “Малееви” заедно с Асен. Учител ни е Бранко и е от Македония. Днес обаче Асен беше на училище и там му стана нещо, затова играх сам. И само аз ядох сладолед.

 

ИЗКУСТВО

1 декември

Нещо ме учудва напоследък. Един час или някъде там след училище Асен и Павел свирят на пиано страхотно. Това ме кара да ги снимам, дори Асен да мрази да го снимат.

(На въпрос в коментарите дали брат му Асен не “свири” с лакът отговаря: “Асен просто си удря с юмрук, пък му се получава страхотно.”)

 

ХУБАВОТО ПИЛЕНЦЕ

30 ноември

Днес мой приятел имаше рожден ден. Като се връщахме, спряхме на един светофар иии… а! Едно красиво пиленце кацна на огледалото на колата.

Мама го снима!

 

СЧУПЕНАТА ЛАМПА

29 ноември

Знаете ли как мама ми забрани да играя футбол вкъщи? Един ден аз и Асен (брат ми) играхме мач.

И така той биеше АУТ, би си го и резултатът е:

 

РАЗХВЪРЛЯНАТА СТАЯ

7 декември

Защо ли заглавието е “Разхвърляната стая”? Естествено, че стаята ми е неподредена. А когато има разхвърляни стаи, мама казва да си ги подредим, а това е правилното решение. Но днес май не бях до подреждане.“

Филип е бил много интелигентно дете, казват хора, които го познават. От 1 година насам е учил във Великобритания.

 

Профилът в Туитър на 15-годишният първороден син на президента Плевнелиев – Филип вече не е активен след официално разпространената трагична новина, че детето е починало. Все още няма официална информация кои са причините за това.

Преди от профила в Туитър на първородния син на Росен Плевнелиев – Филип, ставаше ясно, че момчето е фен на английския гранд „Манчестър Юнайтед”. Филип е посочил категорично, че обича футбола и лаптопа си.

Освен футболен запалянко, Филип е и голям фен на пословичните вицове за блондинки, става ясно от множеството шеги по адрес на русокосите момичета, които той е харесал.

Детето било и страстен блогър. „Моето име е Филип. Започвам този блог на осем години. Имам двама братя. Правя си блог, защото искам да си имам дневник, който и другите да гледат (имам си и таен, на хартия). Обичам да чета и да спортувам“, пише синът на Плевнелиев, който учеше в Първа частна математическа гимназия.

Росен Плевнелиев неведнъж е казвал, че иска да опази децата си от медийния интерес, който се завихри около него след избирането му за президент на България. Той е ограничил по всякакъв начин достъпа до наследниците си – момчетата учат в частно училище.

„Защо да показвам децата си пред прожектори – те са много малки. Защо трябваше да ги показвам по митинги, да повиша своя имидж чрез тях? – Не! Искам хората да ме преценяват по това, което аз съм свършил“, каза в началото на мандата си пред Би Ти Ви новоизбраният президент на България. И допълни: „Искам децата ми да се формират като характери, като добри хора. Имам притеснението, че ето – аз съм вече известен, баща ми е известен, може да им се отрази зле в училище. Те са малки, дори още не са в пубертета – най-малкият е на пет. Когато избирахме детска градина, ни казаха „страхотна е детската градина, бият ги“ и ние решихме, че не е лошо да има и малко бой. Аз съм ял много бой като дете“, призна си Плевнелиев, но каза също, че не е удрял нито едно от децата си

И тримата му синове обичат да спортуват, писаха преди време Блиц и „Шоу“.

Веднъж в седмицата Плевнелиеви ходят семейно на тенис. А майката води Филип и Асен в клуб „Малееви“, където децата имат собствен треньор, роден в Македония.

Сред любимите занимания на малките е и тенисът на маса. Играят на собствена маса в луксозната им къща в затворения комплекс „Резиденшъл парк“ до Околовръстно шосе, която родителите им купуват през 2010 г. Те разполагат с още една къща в София и с вили в разложкото село Баня, в Черноморец и дори в Халкидики.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!