дом Свят Почина Кралят на шансона Шарл Азнавур

Почина Кралят на шансона Шарл Азнавур

171
0
ДЯЛ

Почина певецът Шарл Азнавур, предаде Франс Прес. Кралят на шансона си отиде на 94-годишна възраст.

Той е автор на повече от 1000 песни. Участвал е в над 80 филма и е изнасял концерти в 94 държави. Само преди 4 години легендата на френската музика издаде албума „Encores“. Песните в него са написани, композирани и аранжирани от него самия.

„Никога, никога не съм произнасял думата сбогом”, каза музикантът през 2011 г., точно преди серия от 22 концерта в зала „Олимпия” за 87-ата му годишнина.

Само преди година Азнавур изнесе прекрасен концерт в зала „Арена Армеец“ в София. Повече от 5000 родни фенове се потопиха в атмосферата на автентичен френски театър. Спектакълът беше част от световното турне на звездата, което беше неговото голямо „Сбогом“ със сцената. Преди концерта у нас, изпълнителят направи и специално видео обръщение за българските си фенове.

Дори в напреднала възраст той не спираше концертните си изяви в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката.

Преди две години той получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера, като стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Азнавур беше и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.