дом Общество Пламен Димитров: Бюджетът за следващата година е добър

Пламен Димитров: Бюджетът за следващата година е добър

194
0
ДЯЛ

Бюджетът за следващата година е добър. Тази оценка за работата на правителството даде в студиото на Дарик президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Шефът на един от двата синдиката големи синдикати в страната коментира и скандала между вицепремиера Валери Симеонов и майките на деца с увреждания. „Недопустими са тези думи, но не ние,а друг трябва да му поиска оставката“, коментира още Пламен Димитров.

Ето какво още каза президентът на КНСБ в предаването „Седмицата“:

Този бюджет от наша гледна точка наистина е добър, защото преразпределя сериозен ресурс и дава възможност, първо, да бъдат събрани повече приходи без да се увеличават данъците. С около 4,6 млрд. повече от очакваното изпълнение през тази година ще бъдат събрани. Освен дава възможност да бъдат похарчени съответно 5,8 млрд. повече.

Но и процентът на преразпределените пари се вдига. Дълги години се говореше, че България върви добре към по-нисък процент на преразпределение през бюджета, 34% минната година, 38% от БВП сега – с 4% повече работодателите казват, че това е грешка.

Не е 4% всъщност. Ако гледаме колко ще бъде изпълнението в бюджета на 2018 г., 36% ще бъдат спрямо брутния продукт за тази година.