дом Криминале Пиян шофьор се опита да измами дрегера на полицаи

Пиян шофьор се опита да измами дрегера на полицаи

226
0
ДЯЛ

Шофьорът бил тестван с дрегер, показанията му отчели 1,09 промила. След даване на кръвна проба резултатите били 0,00 промила алкохол в кръвта на водача

Досъдебно производство за представяне на официален документ, издаден за друго лице, е започнато в РУ- Каолиново.

Случаят е от 26 януари, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко след 21:30 часа в петъчната вечер за проверка в село Тъкач екип, който работил по безопасността на движението спрял водач на лек автомобил.

Зад волана бил 36-годишният Е.И. от село Сини вир. Шофьорът бил тестван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Показанията му отчели 1,09 промила в издишания въздух. Издаден му е талон за даване на кръвна проба в ЦСМП- Каолиново.

След като била обработена в полицейското управление в Каолиново пристигнали резултатите – 0,00 промила алкохол в кръвта на водача.

Станало ясно, че водачът предпочел да даде кръв за медицинско изследване в ЦСМП- Нови пазар вместо в Каолиново. Резултатът, в който имало рязко разминаване на показанията, станал повод да бъде назначена проверка.

В хода й било изяснено, че на същата дата при даване на кръв за медицинско изследване в ЦСМП- Нови пазар А.И./31г./ си послужил с официален документ лична карта, издадена на името на брат му с цел да заблуди дежурния лекар.

За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на случая продължава под надзор на прокурор от РП- Нови пазар.