дом Life style Папамобил от Lamborghini или новото возило на Франциск

Папамобил от Lamborghini или новото возило на Франциск

273
0
ДЯЛ

Папата традиционно е считан за най-святия човек на света и за такъв, за когото нищо материално не е от значение. Дали е така, всеки сам може да прецени за себе си, като погледнем най-новата придобивка на религиозния водач.

Шегата настрана, защото снимката не е това, което на пръв поглед изглежда.

Оказва се, че Lamborghini наистина са подарили колата си на католическата църква и по-конкретно на папа Франциск, но идеята не е светият да се вози из римските нощни клубове с нея, а да бъде продадена на търг за благотворителност.

Италианският автомобилостроител е направил специално този бял модел на Hurican с религиозна жълто-златна лента символизиращи цветовете на Ватикана и го е предоставил на папата, за да автографира предния капак и да освети колата.

Така, ако подобна кола би струвала около $200 000, то сега цената ѝ се изчислява на повече от $1 000 000. Или поне такава ще е сумата, която ще ѝ се търси на аукцион от къща „Сотърбъри„.

Парите, за които возилото ще бъде продадено, ще отидат в подкрепа на три благородни каузи – възстановяване на иракския регион Ниневия; подкрепа на борбата с трафика на хора; финансиране на мисионерските мисии в Африка.

Източник: HighSnobiety.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!