дом Общество Отстраниха кмета на Буковец, с присъда е за трафик на хора

Отстраниха кмета на Буковец, с присъда е за трафик на хора

250
0
ДЯЛ

Кметът на село Буковец в община Брусарци Димитър Петров е отстранен от поста си заради влязла в сила присъда срещу него за трафик на хора, съобщиха от Общината в Брусарци.

През септември 2015 година Димитър Петров бил задържан от гранични полицаи на километър от българо-сръбската граница във видинско при опит да прехвърли 35 мигранти от арабски произход в Сърбия. Мигрантите били натоварени в два микробуса и три леки коли, като Петров шофирал един от микробусите.

Срещу него и останалите четирима шофьори започнало разследване, но междувременно през октомври 2015 година Димитър Петров спечелил кметските избори в село Буковец и започнал да управлява.

В началота на 2017 година Районният съд във Видин осъдил Димитър Петров на година лишаване от свобода и глоба от 1000 лева, но той обжалвал пред Окръжния съд. Присъдата била намалена на 8 месеца условно с тригодишен изпитателен срок, като основен аргумент за това бил фактът, че по това време Петров бил безработен.

От общината в Брусарци уточниха, че в село Буковец е назначен кметски наместник, тъй като селото е под 350 жители и според новия изборен кодекс там не се налага избор на кмет.