дом Свят Мозъчен кръвоизлив вкара спешно Наим Сюлейманоглу в операционната зала

Мозъчен кръвоизлив вкара спешно Наим Сюлейманоглу в операционната зала

2618
0
ДЯЛ

След получен кръвоизлив, легендарният щангист Наим Сюлейманоглу е вкаран в операционната за спешна интервенция. Това съобщиха от държавната медия TRT малко след 19.00 часа в петък вечер. Трикратният олимпийски шампион се намира в болницата „Мемориал Аташехир“ край Босфора.
Джобният Херкулес е в операционната, потвърди и Анадолската агенция.
Операцията е продължила част и половина, съобщиха от „Миллиет“ в 20.00 часа. Тя била извършена от проф. Гьокхан Акдемир и неговия екип.
Припомняме, че роденият преди 50 години в момчилградското село Птичар Наим страдаше от цироза на черния дроб и бе приет по спешност в държавната болница „Д-р Сади Конук“ в Истанбул на 25 септември. Той бе в медикаментозна кома повече от 24 часа.
На 6 октомври му беше извършена успешна трансплантация на черен дроб от екипа на проф. д-р Кямил Ялчън Полат в „Аташехир Мемориал“.
На 28 октомври, малко преди да бъде изписан, Наим Сюлейманоглу бе претърпял мозъчен кръвоизлив и се наложи да остане под наблюдение в интензивния. Тогава бе съобщено, че най-великият щангист на планетата за всички време е получил епилептичен припадък. Лекуващите се опасявали, че той може да остане парализиран, защото е в състояние на частична загуба на съзнание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!