Отнеха лиценза на Кобрата в Калифорния

"Щатската спортна комисия на Калифорния управлява състезания, в които хората от всеки пол са уважавани като състезатели, репортери и фенове", заяви го

“Щатската спортна комисия на Калифорния управлява състезания, в които хората от всеки пол са уважавани като състезатели, репортери и фенове”, заяви говорителят на комисията Вероника Хармс пред BoxingScene.com. “За нас този инцидент е сериозен. Преди да бъде лицензиран за нов мач в Калифорния, боксьорът Кубрат Пулев трябва да се яви пред комисията и да демонстрира, че спазва тези принципи на уважение”, допълва тя.
Това означава, че в момента лицензът на Пулев в Калифорния е на трупчета.
Представители на промоутърската компания Top Rank, която подписа с Пулев през декември, отказаха коментар, за да могат да излязат фактите около случая.
Следващото заседание на спортната комисия е на 14 май. Джени Равало, или Джени Суши, или Кралицата на голото суши ще присъства на него заедно с адвокатката си Глория Олред. Статутът на лиценза на Пулев е включен в дневния ред.
Мачът на Кубрат бе първият в САЩ като професионалист. Като аматьор той се бие на световното в Чикаго през 2007 г.
Ако лицензът му бъде отнет, той няма да може да се бие повече на американска територия заради новия устав на Асоциацията на боксовите комисии.