дом Криминале 72 арест и обвинение за водачката на автомобила, причинила тежката катастрофа край...

72 арест и обвинение за водачката на автомобила, причинила тежката катастрофа край Вакарел

4799
0
ДЯЛ

За 72 часа е задържана 29-годишната жена от Плевен, която участва с автомобила си в тежката катастрофа край Вакарел вчера, съобщи БНР. Това обяви на извънреден брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов в Софийската окръжна прокуратура.
Прокурор Ангелов обясни, че няма техническа неизправност на автомобила на 29-годишната шофьорка и че катастрофата се дължи на нейни субективни действия. Тя е с обвинение за извършено престъпление, квалифицирано като „причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са загинали и пострадали повече от двама души“.

При трагичния инцидент вчера край Вакарел живота си загубиха шестима, а над 20 са пострадалите, които са настанени в различни столични болници.

Ще бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане на 29-годишната жена, която ще се гледа в понеделник. Прокурор Ангелов каза още, че до момента са разпитани 26 свидетели, сред които и пострадалите, които са настанени в болниците.

Пробите за наркотици и алкохол както на шофьора на автобуса, така и на водачката на лекия автомобил са отрицателни, каза още Мирослав Ангелов. По информация на бТВ жената се казва Цвета Таскова и през 2016 г. е била с отнета шофьорска книжка за 10 месеца за шофиране след употреба на алкохол.

От Прокуратурата призоваха свидетели на катастрофата от другите автомобили, които са били на магистралата по време на тежкия инцидент, да се обадят, за да може истината да се изясни по-бързо.