дом Парите Нов скандал! 30 милиона лева европейски пари за „интелигентен растеж“ били отклонени...

Нов скандал! 30 милиона лева европейски пари за „интелигентен растеж“ били отклонени за ремонт на баня, за да ги… гепят!

703
0
ДЯЛ

„Над 120 милиона има България за три центъра за върхови постижения по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Една четвърт от тези пари са дадени за ремонт на банята в „Овча купел”. На нас ще ни се смеят гаргите от Банкок до Ванкувър. В цял свят хората се занимават с наука и знаят, че не се ремонтира турска баня с пари за върхови постижения в науката, защото от тези 30 милиона 15 ще отидат за плочки”, заяви в студиото на бТВ адвокатът Радан Кънев, който е бивш народен представител от „Демократи за силна България“. По думите му на активиста на ДСБ целта е парите да се „гепят“. „Като са видели 100 милиона и са започнали да им текат лигите, така се управлява България”, заяви още Радан Кънев.
Премиерът Бойко Борисов сам се постави в това положение всичко да зависи от него, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Радан Кънев.
„Депутатите да не са депутати, а да са машини са гласуване, които той командва, министрите да не са министри, а да са слуги, на които той заповядва. Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши е решил да става татко на лъвчета против закона”, подчерта Кънев.
По думите му това са елементарни, протоколни процеси в едно общество, които трябва да се решават на ниско институционално ниво.
„Не може всичко да се качва в един човек, всеки лев да е при него, всеки инструмен на властта да е при него и после той да се оплаква, че хората протестират”, допълни Радан Кънев.
Институционалният ред е разграден и всичко е съсредоточено в едни ръце и съответно всички протестират на едно място, каза още той. Според него най-нормалното в една демократична свободна държава е да има протести всеки ден.
„Тази реакция на Борисов показва колко е рехава всъщност прочутата стабилност, цялата власт”, отбеляза Радан Кънев.
„България е парламентарна република, в която парламентът няма власт в ръцете си, което е много тревожно. Това разклаща цялата стабилност на обществото, води до резултат, при който властта е видимо много стабилна, но никой друг не се чувства стабилен и сигурен”, категоричен беше той.
„Ние катастрофирахме в сигурността на битово ниво. Властта даде възможност частният охранителен бизнес да влезе в населените места вместо полицията. Това е неимоверен скандал, после се чудят защо Германия категорично не ни пуска в Шенген. Няма в Шенген, няма в Европа частни охранители, които заместват полицията”, заяви Радан Кънев.
Абсолютно разградена е вече българската авиация и изобщо се върви към разграждане на Българската армия.
„Дебатът в българското общество се водеше от чичовци от „Държавна сигурност”, леко пияни ченгета над средна възраст, всичките мъже с вид да си побийват жените, с извинение. Точно така изглеждат и така реагират”, подчерта той.
За Истанбулската конвенция няма автентичен, културен и спокоен дебат, а вместо това има политически заклинания и анатеми, смята Кънев. „Защо слушаме популистите, а не жените”, попита той.
На въпрос дали наистина има усещане за корупция, или това са само медийни внушения, Кънев отговори, като даде конкретен пример.

Снимка: bTV Новините