snqg1234

Не пътувайте между 5 и 7 януари, ако не е крайно наложително, призова МВР

МВР призова да не се пътува от 5 до 7 януари, ако не е крайно наложително. Предупреждението е заради очакваното много лошо време в края на седмицата и очакваните обилни снеговалежи в цялата страна.

Властите посочват още, че за периода от 9 ч. на 5 януари до 9 ч. на 7 януари ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища. Целта е да не се допускат задръствания и блокиране на коли.

Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взимат от Междуведомствения щаб, в който участват представители на „Национална полиция“, „Пожарна безопасност“, АПИ и др.

Препоръчва се на шофьорите да не предприемат пътувания в края на седмицата, в дните с прогнози за обилен снеговалеж, силен вятър и ниски температури поради опасност от навявания и заледявания.

На шофьорите се припомня да тръгват на път само с подходящи гуми, заредени резервоари и батерии на телефона, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки пътните знаци и указанията на „Пътна полиция“ и контролиращите органи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

(1) Comment

  1. Анонимен

    В цяла България ще се почива на 5 6 само в Кърджали и областта ще се учи.Добре за селата който са далеч от училищата ,мислите ли тези деца как щее ходят на училищее?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>