дом Life style „Небостъргачът“ е един съвременен „Умирай трудно“, но не в добрия смисъл

„Небостъргачът“ е един съвременен „Умирай трудно“, но не в добрия смисъл

386
0
ДЯЛ
Приликите не свършват само с факта, че Джонсън и Уилис са плешиви

Най-новият филм на Дуейн Джонсън „Скалата“ излиза този уикенд в кината и както обикновено очакванията към подобна лента са високи.

Небостъргачът“ наистина е един съвременен „Умирай трудно“ с всичките ефекти, битки и престрелки, присъщи за класическата лента с Брус Уилис от 1988-ма. Но впечатляващото в случая е, че 30 години разлика в киното си е наистина много време. Ако онзи филм е считан за класика, то новият е по-скоро демонстрация на слаба креативност, заснета на IMAX.

Сам по себе си „Небостъргачът“ е приятна смесица от любимия ни ненаучно обоснован екшън и страхотни визуални ефекти, но усещането, че във всеки един момент знаем, какво следва, е неприятно. Интригата напълно липсва, въпреки някои наелектризиращи компютърни каскади и бойни сцени.

Но така или иначе, присъствието на „Скалата“ на големия екран винаги е привличащо. Той е любимият ни екшън герой от последните петнайсетина години. Всеки негов фен отлично осъзнава, че повечето му филми са семейни бози, но чат-пат се появява и някой шедьовър, заслужаващ похвали дори от критиката. За жалост днешният случай не е такъв, макар да пишем тези редове с приятно усещане, че не сме загубили напълно времето си в киното.

Ако вие сте един от малкото хора, които никога не са гледали „Умирай трудно„, тогава „Небостъргачът“ е прекалено вероятно да се превърне в един от любимите ви филми от 2018 година.