дом Криминале Насилникът на бабата от Бяла черква нападал и други жени

Насилникът на бабата от Бяла черква нападал и други жени

148
0
ДЯЛ

Не я посещавах често. Дъщеря ми се прибра от Германия вика – майко, много искам да видя леля, да ѝ дам пари за цигари. Тогава отидохме и видяхме тялото. Подадохме сигнал. Аз не я приближих, защото ме е страх. Сега не мога да спя, не мога да ям. Това каза пред камерата на БТВ близка на убитата и изнасилена 70-годишна жена в Бяла черква. „Страх ме е. Аз съм сама. Живея накрая. Помощ няма да дойде от никъде. Страх ме е. Две нощи спя при комшиите“, разказа съседка на убитата жена.
Други съседи разказаха, че 18-годишният убиец е извършил и други зверства. „Влизал е и при други жени. Играел си е с тях. На една е ухапал бузите. Посягал е на жените. Влизал е от една къща в друга. Страх ни е. Подавали сме сигнал, но без резултат“, разказаха жители на Бяла Черква.
От полицията също коментираха инцидентите. „Получаваните сигнали в РУ-Павликени са били само за повредено имущество. Установили сме го и сме работили с него. Лицето е на 18 години. Известен е на полицията, но не е криминално проявен. Навършил е 18 години съвсем скоро. Не е бил на отчет в детска педагогическа стая. Разговаряно е с него и е бил предупреждаван. Имаме информация, че е употребявал наркотици. Нормално е хората да са притеснени и сме засили полицейското присъствие“, казаха служителите на реда.
Извършителят на зверското убийство е задържан с мярка за до 72 часа. Повдигнато му е обвинение и предстои прокуратурата да поиска постоянен арест за младежа.