дом Общество НАП и полицията запечатват складове и офис на обувен бос

НАП и полицията запечатват складове и офис на обувен бос

143
0
ДЯЛ

След съвместна специализирана операция на служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и Националната агенция за приходите са констатирани редица нарушения в търговски и складови обекти на две дружества, занимаващи се с търговия на обувки. Установено е, че дружествата са собственост на 47-годишен от София, който има верига магазини за обувки, съобщиха от НАП.
Действията са проведени в пет обекта на територията на София, един във Враца и един в Пазарджик, след получена в отдел „Икономическа полиция“, ГДНП оперативна информация за нередности.
В обектите на територията на София и Враца проверяващите са констатирали разлики в касовата наличност, непускане на касови отчети и липса на касова книга.
При проверка на един от обектите е установен работещ без трудов договор. Това е наложило към разследващите да се присъедини и екип на Главната инспекция по труда.
В резултат на действията на служителите на ГДНП и НАП 6 складови бази и един офис са обезпечени със съобщения на НАП, че предстои запечатването им.