дом Криминале Най-издирваният в България – беглецът от затвора Пелов, убит при престрелка със...

Най-издирваният в България – беглецът от затвора Пелов, убит при престрелка със сутеньор

412
0
ДЯЛ

Беглецът от затвора Владимир Пелов е убит в нощта срещу сряда при престрелка в центъра на Ботевград, но не с полицаи, а със сутеньора Дебелия, гласи новината на деня в България.
Най-издирваният човек в България, Владимир Пелов причакал набелязаната мишена Марио Панчев – Дебелия, облечен със спортен екип и баскетболна топка. Започнал да стреля, но не очаквал, че Панчев ще отвърне на стрелбата. Усетил отпор, Пелов хукнал да бяга. Първите три  куршума, изпратени от Марио, попаднали в бедрото му. Четвъртият се оказал смъртоносен. Застигнал го в тила и засегнал долната му челюст.
Убитият затворник Владимир Пелов е бил тежко въоръжен. В него са открити два пистолета „Макаров“ и още три пълни с патрони пълнителя. Държал и бинокъл с термокамера, посочва Фрогнюз.
Момче станало неволен свидетел на убийството. То чакало наблизо Марио Панчев, с когото имали уговорка да се видят. Успял да чуе изстрелите и се притекъл на помощ на приятеля си. Видял го да лежи окървавен. Казал му: „Викай спешно линейка“. Панчев е ранен в корема. Засегнати са  черния му дроб и дебелото черво. Лекарите от „Пирогов“ се борят за живота му.
Владимир Пелов отдавна вдигнал мерника на Марио Панчев заради жена. Твърди се, че Пелов подозирал Панчев, че станал близък с жена му.  Любопитното е, че Пелов опитал да убие Панчев още докато бил на 16 г. Реално тогава започнала враждата им.
Мъжът, който според разследващите е стрелял – известният сутеньор и спортист от миналото Марио Панчев също е получил наранявания и е бил настанен в реанимацията на „Пирогов“, след като му е била извършена операция, съобщава Нова тв. Той е бил откаран до София след стрелбата с личен автомобил на негови приятели, съобщи късно снощи Директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски.