дом Общество Над 2 000 души поискаха да станат политици при Слави Трифонов, сред...

Над 2 000 души поискаха да станат политици при Слави Трифонов, сред тях и успели в чужбина

788
0
ДЯЛ

Над 2 хиляди души са участвали в кастинга за политици, който телевизионният водещ Слави Трифонов обяви през септември.
Шоуменът, който инициира референдума за промяна на избирателната система, обяви, че кандидатите трябва да са българи, но може да не живеят в България. Основните изисквания към тях са да са образовани и добри професионалисти в своите области. Също така те трябва да са независими и да желаят да променят страната.
„А процесът не е завършил. Той продължава. Защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи“, пише в писмо но медиите водещият. Желание да станат политици са изявили българи, завършили престижни университети не само в страната, но и Йейл, Харвард и Кеймбридж, хора с успешен бизнес по света и българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, допълва Слави.
Трифонов добавя, че се е свързал с българи, постигнали „безусловни успехи“ навсякъде по света, които ще провеждат заедно с него събеседванията с кандидат-политиците. Събеседванията ще са по три теми – „Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация“, „Образованието – най-важната част за възхода на нацията“ и „Съдебната система – основен проблем на държавата“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!