дом Скандали Мишел Платини направи скандално признание като заяви, че жребият за световното първенство...

Мишел Платини направи скандално признание като заяви, че жребият за световното първенство във Франция през 1998 г. е бил нагласен

310
0
ДЯЛ

„Имаше лека схема, за да бъдат отборите на Бразилия и Франция разделени. Когато си у дома можеш да правиш такива неща“

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини направи скандално признание като заяви, че жребият за световното първенство във Франция през 1998 г. е бил нагласен, за да не могат домакините да срещнат Бразилия в мачовете до финала.

„Имаше лека схема, за да бъдат отборите на Бразилия и Франция разделени. Когато си у дома можеш да правиш такива неща. Когато организираш световно първенство можеш да си позволиш тези малки схеми“, коментира Платини в интервю за France Bleu Sport.

“Мислите ли, че другите домакини на световни първенства не са го правили“, запита бившият президент на УЕФА.

В крайна сметка Франция и Бразилия се изправиха един срещу друг във финала на надпреварата, който „петлите“ спечелиха 3:0.

Платини обясни и цялата схема: „Франция срещу Бразилия бе мечтан финал за всеки. Не е трудно да се направи. Франция като домакин е в група А. Групи L или F остават за Бразилия. Ако двата тима завършат на първите позиции в групите, то те няма как да се срещнат един срещу друг, освен на финала. Просто е.“

В момента Мишел Платини изтърпява наказание от 8 години, в които няма право да се занимава с никаква дейност, свързана с футбола. Французинът бе обвинен в корупция през 2015 г.