дом Life style „Мисията: Невъзможна Разпад“ е точно това, което се очаква да бъде

„Мисията: Невъзможна Разпад“ е точно това, което се очаква да бъде

454
0
ДЯЛ
Екшън от доброто старо време

Какви са съставките за един класически екшън от доброто старо време? Изсипвате една чаена чаша Том Круз, добавяте една супена лъжица Хенри Кавил, в купичка до половината слагате кьотек в стил пазарджишка дискотека, а останалата част пълните с патрони от висок и нисък калибър (от онзи тип, с който не разполагат в българската армия). Накрая гледате да не забравите да добавите и състезания с коли и мотори. Поръсвате с малко британски хумор на вкус и воала! Получавате „Мисията: Невъзможна Разпад“.

Казваме ви всичко това с най-искрени и добри чувства, защото определено имахме нужда от екшън в стил 90-те с идеалната доза съвременни кино-ефекти.

Единствената причина, за да не определим лентата за шедьовър, е, че прекарваме всичко през призмата на киноманиаци от средата на 2018 година. Ако филмът бе излязъл през 2001, да речем, тогава несъмнено щяхме да го определим за произведение, което ще се гледа с все същия интерес десетилетия наред. Сега надали има шанс да се нареди до класики, като „Умирай трудно“, „Рамбо“ и „Терминатор„, но все пак си струва гледането.

„Мисията: Невъзможна Разпад“ излиза в кината на 27 юли

Най-общо казано Итън Хънт (Том Круз) отново ще спасява света, след като дипломацията и тайните служби са се провалили на всички възможни нива.

Докато гледахме в захлас нестихващия екшън, осъзнахме нещо смущаващо и то е, че времето тече неумолимо за някои от любимите ни звезди от големия екран. Да, Круз продължава да изглежда феноменално за възрастта си (56 години), но рано или късно и той е обречен да тръгне по пътя на своите предшественици и все по-често да е застаряващият ментор, а не смелчагата, който печели момичето.

От друга страна можем да сме спокойни, че бъдещето на екшън-жанра е в сигурни ръце, защото Хенри Кавил започва да ни прави все по-силно впечатление с изявите си. Той вече официално превърна ролята на Супермен в своя собствена, но и някак успява да се спаси от прокобата, която е засегната перфектно в „Бърдмен“ на Алехандро Иняриту.

Готови сме да се обзаложим, че, ако сте истински фен на добрите стари екшъни, тогава „Мисията: Невъзможна Разпад“ ще се превърне в един от любимите ви филми през годината. Ще има много бой, много стрелба, много коли, много мотори, много каскади и много сюжетни обрати, които ще ви накарат да мислите, че два часа и половина са минали, като трийсетина минути. Накрая гарантираме, че ще си тананикате класическата музика от филма все едно е поредният летен хит на Криско.