дом Общество Министърът в оставка Вежди Рашидов иска пари и охрана пред театрите и...

Министърът в оставка Вежди Рашидов иска пари и охрана пред театрите и залите

104
0
ДЯЛ

В люта битка за охрана на културните институции от терористи се хвърли министърът на културата Вежди Рашидов, който поиска средства и жива сила пред театрите и залите. Министърът участва на заседание на комисията по вътрешен ред и сигурност, която се провежда в този час в Народното събрание.

„Ние не ви молим да пазите българската култура, а гражданите, така че вие докато приемете законите, може да гръмне някой театър. Да не станем като парижката история, първо да гръмне театърът, а после да сложим полиция да го пази. МВР с издихания пак ни помагат“. Това заяви по време на заседание на вътрешната комисия министърът на културата Вежди Рашидов, който днес се появи, за да отстоява парите за охрана на културните институции.

Театрите и зала „Армеец“ са тези места, където се събират много хора. Това са любопитните места за тероризма. Имаме нова ситуация. Ако този сигнал не ви вълнува, не чакайте уважение от българските културтрегери, ядоса се Рашидов на констатациите на Атанас Атанасов, че сме дали много пари за НСО и охраната на Доган – 2,5 млн. Пък с тях можело да охраняваме театрите.

Министърът на културата обаче скочи, че не желае искането за охрана на институциите да се политизира.

Дискусията във вътрешната комисия се води на открито заседание, при което публично се дава гласност на уязвимите места за тероризъм, които не са добре пазени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!