дом Life style „Мега звяр“ с Джейсън Стейтъм не е толкова зле, колкото очаквахме, но...

„Мега звяр“ с Джейсън Стейтъм не е толкова зле, колкото очаквахме, но пак не става

1398
0
ДЯЛ
Филмът става за гледане само и единствено за фенове на Стейтъм

За пореден път се убеждавам, че Джейсън Стейтъм е един от най-слабите актьори в голямото кино. След „Транспортер„, „Две димящи дула“ и „Гепи“ филмите му се втечняват във все по-големи бози. Но, макар да очаквах тотална катастрофа от „Мега звяр„, истината е, че филмът има шанс да се хареса поне на най-заклетите фенове на бившия плувец.

Акцентирам към миналото на Стейтъм преди да се впусне в Холивуд, защото това е първият филм, в който уменията му във водата намират приложение пред камерата.

Лошата страна е… ех, чудя се от къде да започна… На първо място персонажите са изключително плитки и тривиални. До последно не съм сигурен, дали хората похарчили $150 000 000 за продукцията са искали да създадат класически ужас с акули или са искали да ни предложат лека семейна драма с хумористични нотки. Пропуснати са прекалено много важни детайли, за да претендират и за научна фантастика.

Положителната страна е, че мацките в киносалона ще видят на 3D как би трябвало да изглежда един 50-годишен чичо, а пичовете ще се порадват на трите типажа женски сексапил – мила и невинна, крещящо агресивна и момичето, за което бихте искали да се ожените. Това са съответно Бингбинг Ли, Руби Роуз и Джесика МакНами.

Преди да си причините „Мега звяр“ този уикенд ви съветвам да снижите очакванията си максимално. Така ще можете да се порадвате на някои добри триизмерни ефекти и да се засмеете на пошлите комични моменти. В противен случай сте обречени да скубете коси в съжаление, че сте пропилели близо два часа от живота си.