дом Криминале Мащабна спецакция в Хан Аспарухово

Мащабна спецакция в Хан Аспарухово

158
0
ДЯЛ

Мащабна полицейска акция се провежда в тази сутрин в село Хан Аспарухово, намиращо се между Стара Загора и Нова Загора, предаде БНР.
Село Хан Аспарухово е буквално под обсада на силите на реда – на място са жандармерия и полиция. Криминалисти са навлезли в селото, а жандармерията не допуска влизане или излизане от него. По първоначални данни, полицейската акция се провежда съвместно с горското стопанство, заради незаконен добив на дървесина. На две места в селото е установена незаконна търговия с дървесина.
През август 2016 година в Хан Аспарухово бе разбита нарколаборатория, като при акцията бяха задържани К. И., по прякор Питбула и Х. К от Елхово. Прякорът Питбула идвал от там, че той не допускал никой да му влезе в територията, „захапвал като питбул“. При претърсване в къщата бяха намерени и иззети 80 гр. метамфетамин /пико/, както и прибори, термометри, колби, везни и опаковки от прекурсори, служещи за приготвяне на синтетични наркотици. Установено бе, че приготвеният в старозагорското село метамфетамин е бил разпространяван от наркодилъри в Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас.