дом Криминале Марио Панчев, който застреля Пелов, е починал

Марио Панчев, който застреля Пелов, е починал

1442
0
ДЯЛ

Марио Панчев, който във вторник вечерта застреля избягалия от Софийския затвор Владимир Пелов в Ботевград, е починал. Това съобщи БГНЕС. Информацията е потвърдена от „Пирогов“, където бе настанен Панчев. Той бе с две огнестрелни рани, нанесени му от Пелов.

„Можем само да потвърдим, че пациентът, приет в „Пирогов” след стрелба в Ботевград, е починал тази сутрин, въпреки усилията на екипа да спаси живота му“, заявили са от „Пирогов“.

Панчев бе единственият пряк очевидец на стрелбата и от МВР заявиха, че са готови да го разпитат при първа възможност. Разследващите предполагат, че двамата мъже са се скарали за пари, извадили са оръжие и са започнали да стрелят един в друг. На мястото бяха открити три пистолета. Пелов загина от рана в главата, а Панчев бе прострелян два пъти в корема.

Има допуснати слабости при издирването на избягалия Пелов, заяви пред БНТ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Според него трябва да се провери как е работила дирекцията на МВР-София-област по този случай.

„МВР има един много тежък период, който изживява все още, и ако направим една съпоставка до 2013 г. и доверието, което беше в МВР и в структурата и респекта, който имаше държавата със системата МВР, мога да ви кажа, че много от уволнените служители, професионалистите, които тогава даваха и добрите резултати, МВР все още не може да се върне в тази кондиция, в която може би обществото очаква и аз също ми е болно за всичко това, което се причини към системата на МВР“, каза Цветанов.

Все още е в неизвестност Радослав Колев, който избяга заедно с Пелов от затвора в началото на април. По информация на БНР полицията е получила сигнали, че е бил забелязан в Ловешко, Пазарджишко и Костенец. Сигналите са проверени, но без резултат.

„От последното свиждане, когато бяхме с него, в средата на март месец. Оттогава нито съм го чувал, нито съм го виждал“, заяви пред Нова телевизия бащата на Радослав Ангел Колев. Той разказа, че още в деня на бягството полицията отишла в дома му, влезли с извадени пистолети и претърсили цялото жилище. Беглецът не бил открит. След това униформените задържали другия му син за разпит. Колев твърди, че синът му е воден три пъти в полицията и два пъти е бит от униформените, за да им каже нещо. Бил освидетелстван от лекар.

„Пелов е разчитал да се оневини, докато Радослав просто си е търсил свободата, да избяга от затвора и да избяга сигурно извън страната. Защото той тук не може да остане и да се крие вечно, защото ще го хванат рано или късно“, заяви Колев.