дом Политика Маринов се разплака, докато поемаше поста на министър: Не бях най-добрият баща,...

Маринов се разплака, докато поемаше поста на министър: Не бях най-добрият баща, за да са добре други семейства

244
0
ДЯЛ

Най-важните ни задачи бяха борбата с битовата престъпност и хората да вярват на служителите на МВР. Мисля, че успяхме да се справим. Има тенденция за намаляване на жертвите по пътищата. Надявам се и новият министър да продължи тази тенденция.

Това каза вече бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг в сградата на министерството, на който предаде поста на Младен Маринов. „Министерството е може би най-голямата държавна структура. Всички се справихме повече от добре с председателството на ЕС. Искам да благодаря на всички. Опазихме границите на страната. България буквално спасява Европа от мигранти. За мен синята нишка бяха служителите на МВР. Те станаха фокус на ръковдството. Министерството има стратегия за развитие на кадрите. Увеличихме заплатите, но това е само повърхността. Най-важното е мотивацията за работа на тези хора. Сигурен съм, че Младен Маринов ще продължи да работи в тази посока. Винаги бяхме открити с вас медиите и ви предоставяхме всяка една информация. Това също мога да го отбележа като плюс. Добавихме тухлички в системата и се придвижихме напред. Искам да благодаря на всички, с които работих“, каза още той и подари на Младен Маринов писалка, с която да разписва актове, както и тиролска шапка.

„Развълнуван съм по няколко причини. Вчера приключи професионалният ми стаж в МВР, който е близо 28 години. През тях винаги съм бил на най-горещите точки и сме решавали проблемите с убеждението, че работим в името на закона. Сигурно сме допускали грешки, но безгрешни хора няма“, обяви новият министър Младен Маринов.

„В процеса на нашата работа с г-н Радев сме имали много спорове, но винаги сме били откровени и честни един пред друг, като тези спорове не са нарушавали в никакъв случай нашите добри взаимоотношения. Искам да благодаря на семейството си най-вече, защото през тези години най-вероятно не съм бил най-добрия баща, но съм правил всичко, за да може други семейства да се чувстват сигурни“, добави Маринов, като при тези думи не издържа и очите му се насълзиха.

„Занапред ще разчитам на помощта и подкрепата на Валентин Радев. Тя ще е много важна за мен. Акцент и приоритет ще ми бъде укрепването на системата. Думата реформа внася повече смут в министерството. Ние всички тук сме реформирани много пъти за последните години. Да, реформи трябва да има и ще има, но мисля, че основната реформа – административната, е завършена. Залагам изключително много на приемствеността в министерството, за да може колегите да се чувстват сигурни и да си вършат качествено работата. Като министър ще продължа да работя за пътната безопасност. Към момента има тенденция за намаляване на жертвите по пътищата, но това в никакъв случай не ме успокоява. Борбата с контрабандата също ще продължи да бъде основен приоритет за нас“, категоричен беше Маринов и от своя страна подари на Валентин Радев колаж с техни общи снимки.