дом Политика Марешки с ново 20, иска коалиция с БСП

Марешки с ново 20, иска коалиция с БСП

114
0
ДЯЛ

Ще има наказателна отговорност за хора, които пишат фалшиви новини. Не мога през цялата кампания да се обяснявам за някакви пасквили. Това заяви пред Нова телевизия бизнесменът и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки на въпрос дали е председател едновременно на две партии – „Воля“ и “Национално движение за свобода и демокрация”.

„Втората партия няма статут, така че не знам какъв съм там, тя не беше допусната и регистрирана. Няма да ме прецакат с нея, ще ме прецакат с фалшифицирането на изборите“, отсече бизнесменът.

„Ако аз не бях участник в тези избори, нямаше да има кампания. Постоянно се говори от моите противници дали ще отварям нова бензиностанция, с колко ще сваля лекарствата и прочие. Няма ги лидерите, нямаше и дебат в кампанията“, каза още Марешки.

„С влизането си в политиката, аз вървя срещу бизнеса си и срещу личния си интерес. Винаги когато съм се опитвал да бъда в полза на обществото, аз съм губил от личните си ползи“, обяви още лидерът на „Воля“.

„Готов съм да продам аптеките си на държавата в името на общото благо. При това на една добра и реална цена“, каза още той и добави: „Платил съм милиони левове данъци и бензиностанциите ми не работят на загуба. Какво повече да се обяснявам.“

„Няма нищо вярно в това, че безусловно ще подкрепя кабинет на ГЕРБ. Ние се борим за пълна победа. Ще имаме поне 16%, може да минем и над 20. Няма как да приема, че българският народ е прост и ще гласува за тези, които преди 2 години ги изгониха“, обясни Марешки.

„Много е вероятно да се наложи да подкрепим някого или нас да подкрепят. Ние сме за съставянето на правителство. Ще подкрепим правителство, което изпълни нашите 6 точки, залегнали в програмата ни. За разлика от псевдопатриотите, ние няма да отстъпим от тези точки. Към днешна дата програмата на БСП изглежда по-близо до нашите точки“, разкри бизнесменът.

„БСП не са правили опити да сближат отношенията си с мен. Просто направиха така, че техните приоритети да са по-близки до нашие“, заключи политикът. „Живея с около 10 хиляди лева на месец. Ежедневно правя дарения. Нямам шофьор, сам карам автомобила си, нямам и лична охрана. В момента съм с дрехи за 3-4 хиляди лева. Плача от безсилие, понякога се случва“, завърши Веселин Марешки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!