дом Политика Макрон посрещна президента Радев в Елисейския дворец

Макрон посрещна президента Радев в Елисейския дворец

299
0
ДЯЛ

Очаква се двамата да обсъдят двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството в сферата на отбраната и сигурността, образованието и културата

 

Започна срещата на четири очи между българския президент Румен Радев и френския държавен глава Еманюел Макрон, която се провежда в Елисейския дворец. Българският държавен глава е на тридневно официално посещение във френската столица.

„Официално посрещане в Елисейския дворец“, така Радев озаглави първото си видео, което публикува в личния си профил във Фейсбук от френската столица. Работното посещение е продължение на диалога между България и Франция след срещата на двамата президенти в Евксиноград през август. Второто видео е от началото на срещата между двамата държавни глави.

Очаква се двамата да обсъдят двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството в сферата на отбраната и сигурността, образованието и културата, както и теми от дневния ред на Европейския съюз.

Президентът Радев ще посети Европейската космическа агенция и ще разговаря с директора й Йохан Вьорнер, след което ще се срещне с представители на българската общност във френската столица. Програмата включва още разговори с генералния директор на Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) Одре Азуле, както и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия.

На 6 декември президентът Румен Радев ще посети базата на френските Военновъздушни сили в Сен-Дизие и ще изпълни полет на изтребител „Рафал“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!